Yallah! Yallah! Presents: Masters of Syria

83322255_501781657208229_5489714794158096384_o

Na een uitgebreide clubtour langs vele podia in het hele land, duikt Yallah! Yallah! eenmalig het theater in! Op 18 februari presenteert Yallah een avondvullend programma in de grote zaal van Internationaal Theater Amsterdam tijdens Lieve Stad Festival.

Speciaal voor deze gelegenheid nodigt Yallah Masters Of Syria uit, een gelegenheidsorkest dat grotendeels bestaat uit leden van het Syrian National Orchestra of Arabic Music. Vanwege de oorlog in Syrië zijn veel van de orkestleden gevlucht uit hun vaderland. Damon Albarn (Blur, Gorrillaz) nam het initiatief om dit orkest weer bij elkaar te krijgen en toerde met hen over de wereld. Tegenwoordig treedt de groep op op festivals en in concertzalen in Europa. Het orkest staat onder leiding van dirigent Basel Saleh die afkomstig is uit Homs (1975) en studeerde aan het Higher Institute of Music in Damascus. Hij was onder meer ‘Conductor of Orchestra of Syrian Musicians (Africa Express)’ en ‘Conductor of the choir at Academy of Art and The Arabic Heritage in London.’

Tijdens Lieve Stad treden special guests Malikah, Eslam Jawaad (Arap), Freez, Mireille Bittar en Shaza Hayek samen met het orkest op. Verwacht een avond vol klassiek Arabisch repertoire en hip hop uit Syrië en Egypte, waarna een Yallah! Yallah! afterparty hier natuurlijk niet mag ontbreken.