Wisseling van de wacht bij PMP

Kelsey en Lisa Zwart wit

Talitha Stijnman verlaat na 17 jaar Paradiso Melkweg Productiehuis. Met ingang van 1 februari 2019 zal Talitha aantreden als de nieuwe zakelijk leider van Mugmetdegoudentand. In 2001 zette Stijnman het Paradiso Melkweg Productiehuis op, een huis voor jonge muzikale makers die opereren op het snijvlak van popmuziek en theater, dans, visual art en beeldende kunst. Als artistiek en financieel eindverantwoordelijke stond ze aan de wieg van groepen en makers als Nineties Productions en Saman Amini en in een verder verleden van PiPS:lab en Project Wildeman. In tijden van de culturele bezuinigingen wist ze het productiehuis veilig door de crisis heen te loodsen. De laatste vijf jaar ondersteunde Talitha tevens de directie van Paradiso op het gebied van research & development.

Creatief Producent Lisa van Woersem (rechts) neemt de functie van Talitha bij het Productiehuis over. Zij studeerde Sociologie en Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA, werkte eerder bij de Boekmanstichting als onderzoeker en projectleider van de Cultuurindex Nederland en is sinds 2015 werkzaam bij het Productiehuis. De taken van Lisa worden overgenomen door de nieuwe aanwinst bij het Productiehuis: Kelsey Lampe (links). Kelsey liep in 2018 stage bij PMP en stroomt nu door als Junior Producent. Zij studeert daarnaast de opleiding Productie Podiumkunsten aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, waar zij wordt opgeleid als Creatief Producent in de podiumkunsten; hoe toepasselijk. Haar ambities zijn dan ook om cross-over producties en samenwerkingen te creëren tussen de pop- en theatersector.